Active Armour hjälper 500 familjer via ADFA

31 mars 2021 /

Säkerhetsföretaget Active Armour hjälper 500 familjer med mat och sanitetsprodukter i Libanon.

Det är min plikt att hjälpa till där jag kan. Jag kan inte bortse från att det känns särskilt rörande att kunna hjälpa barn på gatorna där jag själv lekte som barn, säger Nemer Haddad, företagets vd, född i Beirut.

Det har knappast undgått någon att behovet i Libanon är enormt. Den libanesiska liran är värd en tiondel av vad den var värd i mars 2019.

I oktober 2019 började det libanesiska folket protestera mot hög inflation, arbetslöshet och korruption. De har fått nog. Situationen var ohållbar. Och sedan blev det värre. Pandemin drabbade världen i mars och april 2020. Precis när de trodde att botten var nådd skakade en massiv explosion i hamnen i Beirut staden och lämnade 157 döda och 5 000 skadade. Ytterligare 300 000 människor blev hemlösa. Tre av stadens största och viktigaste sjukhus förstördes. Allt bara rasade för libaneserna.Här i Sverige, på bara några dagar efter den så kallade Beirut-explosionen, samlade ADFA in 1,2 miljoner kronor som användes för att köpa mat till behövande.

Active Armors vd Nemer Haddad har länge följt ADFA:s arbete. Han var en av hjälporganisationens första givare. Redan 2014, när organisationen grundades, bidrog han med hjälpsändningar till Irak. Han har sedan dess även skänkt pengar till insamlingar för Syrien.

På grund av pandemin har ADFA inte kunnat hålla insamlingsgalor, som är organisationens främsta insamlingskällor. Men organisationen har lovat frivilliga i Libanon att samla ihop tillräckligt för att hjälpa 1 000 familjer (libaneser och flyktingar) under påsken.

Alla i ADFA jobbar ideellt, och ingen har lön, något Nemer Haddad säger är en av anledningarna till att de köpt annonsplats på ADFA. Pengarna går direkt till människor i nöd.

Jag är rörd till tårar av Nemers generositet. Han och andra får vårt arbete att kännas extra viktigt och uppmuntrar oss att fortsätta. Beloppet som doneras av Active Armour kommer att gå till mat och sanitetsprodukter för de första 500 familjerna. Vi hoppas att fler följer Active Armours exempel och köper annonsplats av oss. Vi har också planer på att distribuera mat i Qamishly, Syrien”, sa ADFA:s president Nuri Kino.

 

Läs mer här >>
#DemandForAction